Over Linda

linda bloesem klein

Mijn naam is Linda Stopa en ik ben woonachtig in Hendrik Ido Ambacht. Ik ben werkzaam in de apotheek van een groot ziekenhuis maar besloot het roer om te gooien. Altijd al heb ik een passie voor kinderen en het gevoel om voor hen te gaan werken werd steeds sterker.

 

Als vrijwilligster bij Stichting De Voorleesexpress las ik voor bij allochtone kinderen die de Nederlandse Taal wilden leren. Toen mijn man mij eens bezig zag met een van mijn voorleeskindjes motiveerde hij mij om de studie tot Sociaal Pedagogisch Medewerker(SPW) te gaan volgen en in 2013 slaagde ik met vlag en wimpel.

Door intensief met kinderen te werken tijdens het opdoen van werkervaring, kwam ik erachter dat ik het erg leuk vond om individueel met een kind aan de slag te zijn. Hen te helpen en sturen op momenten dat zij dat even niet alleen konden. Juist dat ene gebaar, of die ene zin kan al zoveel goed doen bij een kind!

De opleiding tot Kindercoach was dan ook een logische stap, ik had een mooie en leerzame tijd bij Sonnevelt Opleidingen en doorliep de studie met veel plezier en enthousiasme. Afgelopen maand juni mocht ik mijn diploma in ontvangst nemen en inmiddels ben ik trotse eigenaresse van mijn eigen kindercoachpraktijk genaamd, Talintje kindercoaching.

Naast mijn baan in het ziekenhuis en mijn praktijk, ben ik juf bij de kindernevendienst van de Grote Kerk Gemeente te Dordrecht. Ook zijn mijn man en ik gastgezin voor een kind waar het soms fijn voor is om even in een andere omgeving te zijn. En zo ondersteunen wij ook de ouders. Dit is leuk om te doen!